
Санітарні правила для підприємств продовольчої торгівлі ᐉ дезінфекція супермаркетів
Дезінфекція підприємств виробничої торгівлі – одна з найважливіших процедур, яка проводиться відповідно до санітарно-епідеміологічними правилами України.
Усі приміщення підприємств продовольчої торгівлі повинні утримуватись у чистоті. Після закінчення роботи повинно проводитися вологе прибирання із застосуванням мийних засобів.
Торговельне й механічне обладнання (ваги, прилавки, вітрини, фасувальні апарати та ін.) після закінчення роботи необхідно вимити розчином мийного засобу та ополоснути гарячою водою.
Один раз на тиждень проводиться генеральне прибирання із застосуванням мийних і дезінфекційних засобів.
Для дезінфекції обладнання, інвентарю, та ін. використовують дезінфекційні засоби, дозволені для цього згідно чинного законодавства. Перевагу слід надавати засобам, які поєднують дезінфікуючу, мийну і дезодоруючу дію та не мають стійкого неприємного запаху.
Мийні та дезінфекційні засоби зберігають у сухому, добре провітрюваному приміщенні, обладнаному стелажами, у якому зберігання харчових продуктів забороняється.
Всі працівники зобов’язані постійно стежити за чистотою тіла, рук, волосся, коротко стригти нігті; знімати санітарний одяг при виході з підприємства на територію і перед відвідуванням туалету; обов’язково мити руки з милом перед початком відпуску продуктів і після відвідування туалету, а також після кожної перерви в роботі і контакту рук з забрудненими предметами.