
Попередження поширення інфекційних збудників через поверхні в медичних закладах
Утримання лікарень в чистоті тривалий час багатьма розглядалось як естетична необхідність і не вважалось критичним для боротьби з інфекціями, пов’язаними з наданням медичної допомоги. Однак з кінця 1990-х і початку 2000-х років у світі спостерігалося швидке зростання кількості внутрішньо-лікарняних інфекцій, пов’язаних з метицилин-стійким золотистим стафілококом (MRSA).

Належний підхід до знезараження медичних інструментів і поверхонь в стоматологі
Державні санітарні норми та правила «Дезінфекція, передстерилізаційне очищення та стерилізація медичних виробів в закладах охорони здоров’я» (надалі – Правила), які затверджені наказом МОЗ України від 11.08.2014 р. № 552 регулюють поводження з медичними виробами, які в процесі експлуатації контактують з поверхнею рани, кров’ю, ін’єкційними препаратами, а також слизовою оболонкою і шкірою і можуть спричинити їх ушкодження.

Перекис водню для дезінфекції проти SARS-CoV-2 ᐉ огляд наукових публікацій і практичних рекомендацій
Респіраторні виділення від інфікованих людей, можуть забруднювати поверхні предметів, створюючи фоміти (забруднені поверхні). Коронавіруси людини, такі як коронавірус важкого гострого респіраторного синдрому (SARS), коронавірус близькосхідного респіраторного синдрому (MERS) або ендемічні коронавіруси людини (HCoV), можуть зберігатися на поверхнях, наприклад, металевих, скляних або пластикових, впродовж до 9 днів.

Дезінфекція манікюрних інструментів: професійний підхід
Санітарно-гігієнічні та дезінфекційно-стерилізаційні заходи в манікюрних і педикюрних кабінетах (салонах) проводяться з метою профілактики грибкових інфекцій, гнійно-септичних захворювань та інфекцій, що передаються через кров (в т.ч. СНІД, парентеральні гепатити В, С та ін.) як у клієнтів, так і у персоналу.

Дезінфекція в теплицях ᐉ тепличне господарство
Дезінфекційні та захисні заходи в тепличному господарстві суттєво підвищують врожайність культур.

Дезінфекція в молочній промисловості ᐉ дезінфекційна обробка підприємств молочної промисловості
Сучасна молочна промисловість для виготовлення високоякісної конкурентоспроможної продукції повинна приділяти особливу увагу питанням виробничої санітарії та гігієни: застосовувати раціональні технологічні режими миття та дезінфекції обладнання, сучасні миючі та дезінфікуючі засоби.

Пандемія коронавіруса Covid-19 ᐉ порядок роботи Інтердез
У зв’язку з епідеміологічною ситуацією, пов’язаною з пандемією коронавируса Covid-19 в світі, компанія Інтердез працює в позаштатному режимі.Просимо з розумінням поставитися всіх клієнтів!

Дезінфекція. Методи дезінфекції ᐉ фізичний, хімічний, комбінований
Згідно ПРАВИЛ * дезінфекція медичних виробів – це знищення патогенних і умовно-патогенних мікроорганізмів на виробах медичного призначення, а також в їх каналах і порожнинах.
❗ Дезінфекція медичних виробів проводиться в тому структурному підрозділі медичного закладу, в якому вони використовувалися.
❗Дезінфекцію здійснюють фізичним, хімічним або комбінованим методом, що залежить від конструктивних особливостей медичного виробу і його призначення.

Етапи обробки виробів медичного призначення ᐉ Критичні, полукритичні, некритичні вироби
Сьогодні мова піде про найважливішому початковому питанні підготовки медичних виробів до повторного використання – це визначення необхідного ступеня знезараження кожного виробу.

Коронавірусна інфекція ᐉ дезінфекція, антисептика і стерилізація
Що таке новий коронавірус? На сьогодні ще не існує специфічного лікування або вакцини проти вірусу. Багато людей, які заразилися ним, мають лише легкі симптоми і одужують. Однак може виникнути тяжка гостра респіраторна інфекція, яка призводить до смерті. Як і подібні віруси грипу, новий коронавірус вважається особливо небезпечним для людей похилого віку та людей з хронічними захворюваннями.
Тому належна обробка і гігієна рук, дезінфекція та стерилізація поверхонь, обладнання та білизни є запорукою безпеки медичного персоналу та пацієнтів!